Se alle vores hold »

I tvivl om du skal vælge at tage kørekort med automatgear?


Køreskolen har nu også mulighed for at tilbyde kørekort til Bil – i en ren elbil med automatgear.

Når du vælger at tage kørekort med automatgear, vil du få en kode 78 i dit kørekort, der betyder at du kun må køre i bil med automatgear.

Hvis du senere beslutter dig for at du gerne vil have lov at køre i en bil med manuelt gear, skal du forinden bestå en praktisk køreprøve i en skolevogn med manuelt gear. (Der er ikke krav om ny teoriprøve)

Der er ikke krav om et mindste antal timer inden den praktiske prøve for at få fjernet kode 78

Der er altså ikke noget krav om hvor meget undervisning du skal have gennemført inden du går til prøven, når du i forvejen har et kørekort til bil med automatgear.

Formålet med prøven er blot at sikre sig at du har lært at betjene en bil med manuelt gear, så du stadig kan køre sikkert i trafikken. Når du har bestået prøven bliver kode 78 fjernet fra dit kørekort.

Du vil under din køreuddannelse også have kørt med manuelt gear. Da undervisningen på manøvrebane og på køreteknisk anlæg, ofte foregår i biler med manuelt gear. Du kender altså lidt til det i forvejen. Når du har kørt i en periode, vil du være vant til at bevæge dig rundt i trafikken og har bedre overskud til også at koncentrere dig om at lære at betjene kobling og gear under din kørsel.

Umiddelbart tænker jeg at 2-6 kørelektioner vil kunne være nok, men det er jo ikke for alvor prøvet af i så stort et omfang at vi kan lave statistik på det.

Automatgear vil være oplagt for:

  1. Dig der tænker at du vil have lettere ved at lære at køre sikkert i trafikken, hvis du ikke samtidigt skal lære at betjene kobling og gear, og at du altid kan tage nogle køretimer og gå til en praktisk køreprøve for at få kode 78 fjernet senere, hvis du får brug for det.
  2. Dig der vil få dine første år som bilist i Mors eller Fars bil med automatgear.
    – ca. 20 % af ulykkerne i dag sker i en bil med automatgear –
  3. Dig der er meget miljøbevidst og tænker at du aldrig vil købe en bil der bruger fossile brændstoffer.
    – alle elbiler er med automatgear.
  4. Dig der af fysiske grunde vil have svært ved at betjene en bil med manuelt gear.

Det koster ikke ekstra

Jeg har valgt ikke at tage ekstra betaling for undervisning i automatgear.

Men øvelseskørsel vil at logistik årsager foregå i Grenå, med ganske få undtagelser.

(eksempelvis øvelse i mørkekørsel, hvor vi starter og slutter i Ebeltoft)

Uanset om du vælger at tage din køreuddannelse i bil med automatgear eller med manuelt gear, glæder jeg mig til at se dig i køreskolen 😊

Bedste hilsner Vivi